Lasagna(de post)

de amalia01 in Mancaruri de post, 1 Apr 2013 | 8670 vizualizari

 

O reteta perfecta, la care am adaugat cascaval vegetal ,pentru un plus de savoare.
Rosiile cuburi, au fost rosii in bulion facute de mine, in toamna...de aceea,probabil,sosul e iesit atat de rosu!
- legumele le-am tocat cu robotul...riscul asumat cand ai o mica-mofturoasa ca mine...

 

INGREDIENTE

  •  Pentru umplutura: 
  • 1 ceapă 
  • 2 căţei de usturoi 
  • 1 dovlecel 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras verde
  • 10 masline fara samburi 
  • 250 ml suc de rosii 
  • 1 lingurita de oregano 
  • sare,piper,dupa gust 
  • 1 linguri ulei de masline 
  • 100 g cascaval vegetal,ras
  • Pentru sosul Bechamel: 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 6 linguri faina
  • 1 cana Joya bautura cu calciu 
  • sare
  • nucşoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna(de post):

-          se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi.

-          adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi gatiti legumele la abur  timp de 5-10 minute.

-          pentru a prepara sosul béchamel, incalziti uleiul în oală, adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizeaza ;adaugati bautura Joya cu Calciu amestecand continuu si putina sare, iar la sfarsit un piuc de nucşoară.

-          ungeţi o tava termorezistenta şi puneţi câteva straturi de lasagna, sos béchamel, legume apoi reluati succesiunea; ultimul strat va fi sos béchamel;

-       presarati cascavalul ras;

-          coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de 45 minute până ce  devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

01.04.2013, 21:59

O bunatate de post!

MotanLaOale 1

02.04.2013, 08:59

mihaelar63 1

05.04.2013, 01:03

Ce harnica ai fost Post binecuvantat !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varză murată cu legume la Multicooker